Bas pecut 170 km/j  

Friday, January 29, 2010

Salam buat smua pengunjung setia blog ini..

First aku open komputer waktu pagi.., aku akan read news dulu.. Sllu aku akan bukak Utusan online.. Aku read psl sukan je.. Tp tadi mase aku bukak..,aku terkejut dgn ape yg aku bace..!! Mcmne aku x terkezut.., ade news pasal bas pecut sampai 170 km/j.. Uih.., btl2 ganas tajuk dia.. Klu x slp aku.., ianya hampir sama dgn rekod yg penah ayah aku buat (masa p penang) he3... Depa ni dah lupa ke yg bwk laju 2 bahaya.., tambahan plk yg depa bwk 2 kenderaan berat..

Kita sering melihat di bahagian belakang badan bas ekspres tertera had kelajuan yang dibenarkan di lebuh raya iaitu 90 kilometer sejam..., korang ade prasan x..?!!!

Bila la driver2 bas ni nk sedar bahana speed bas laju2 ni.. Dah byk accident2 maut yg berlaku.. Semuanya kemalalangan2 ngeri blaka.. Perkara seperti 2 blm dpt menyedarkan pak2 driver bas lg ke..? Xkan la benda2 cm 2 nk kena batang idung sendri baru korang nk nyesal.. Igt!!! Klu benda2 cm 2 terjadi kat batang idung korang sendri.., nk menyesal pun dah tarak guna dah.. Hm.., x ade slhnya klu nk pandu laju2 sekalipun... tp biaq la kat tempat yg btl.. kat tempat yg kerajaan kita dah buatkan.. Haa.. Klu p situ, hangpa nk pederas saampai cabut ekzos pun.., lantak hangpa lah..Apa2 pun hangpa perlu igt bahawasanya, pak2 driver bas ni bkn sekadar bwk bas aje.., tp depa jugak bwk nyawa para penumpang2 di dalam bas 2 jugak.. Aku hrp para pak2 driver bas sedarlah.. Sedarlah sblm hangpa smua terlambat dan terlibat sama menjadi pembunuh...

video

AddThis Social Bookmark Button


0 comments: to “ Bas pecut 170 km/j

Lata

Lata

ANDA PUAS MEMBACA...?